Voorzitter / een betrokken professionele persoonlijke houding van de voorzitter mag worden verwacht


930-10px-witAls voorzitter heb je verschillende taken en behoor je je vaardigheden in te zetten. Dit vergt een grondige voorbereiding en oriëntatie over het thema van de vergadering, setting van de vergadering, welke deelnemers dragen bij aan de discussie of het gesprek.

Tijdens de vergadering of bijeenkomst mag een betrokken professionele persoonlijke houding van de voorzitter worden verwacht, met kennis van zaken op inhoud. Dit wordt door Elancius zorgvuldig afgestemd met de opdrachtgever.

Ter afronding van de bijeenkomst of vergadering zal een samenvatting, conclusie of nawoord kunnen worden gegeven, dit wordt door Elancius zorgvuldig met de organisatie voor besproken.
930-10px-wit

Vergadering

Elancius kan worden ingezet als dag- of avondvoorzitter, tijdens een bijeenkomst georganiseerd vanuit het bedrijfsleven of een overheids- of onderwijsinstelling in samenwerking met ondernemers.

Symposium

Een symposium voorzitten, waarbij de sprekers vooraf benaderd worden om vooraf met elkaar af te stemmen. Kenmerkend is hierbij de mens achter de spreker te ontdekken, wie is hij of zij, wat heeft hem of haar gevormd, wie is zijn of haar inspirator. Kortom een persoonlijke en betrokken voorbereiding om tijdens de bijeenkomst daadwerkelijk ‘binnen’ te komen bij de gasten.

Bijeenkomst

Een brainstorm sessie, een netwerk bijeenkomst, een ronde tafel gesprek. Elancius draagt graag bij aan het voeren van een dialoog. Een dialoog opent, zaken die je ter harte gaan en op zoek gaan naar andere standpunten. Deze leiden tot ideeën zonder waardeoordeel.