Column 2016/3 / De zomer voorbij

Volle agenda’s minder onder druk zettenVolle agenda’s minder onder druk zetten

De zomer ligt al weer even achter ons wanneer deze Handel & Wandel op uw deurmat valt. De eerste signalen van de herfst dienen zich aan. Deze warme maanden zijn bij uitstek de tijd om als mens en ondernemer eens stil te staan en de balans op te maken van het afgelopen half jaar.

Mijmerend op een terras in Oostenrijk, boek op schoot, met uitzicht op de witte toppen van de eeuwige sneeuw in de Alpen. Genietend in uw camper, achter het stuur toerend door de VS en om u heen die overweldigende natuur van de Grand Canyon. Wandelend door het Central Park in New York, de ongekende rust in zo’n geweldige hectische en levendige wereldstad. Die kenmerkende schreeuwende meeuwen op het strand van Terschelling, terwijl u met uw geliefde een strandwandeling maakt, al pratende over het afgelopen jaar, de eerste maanden van 2016 de revue te laten passeren. Stiltes die vallen tijdens die enkele mooie zomeravond, turend naar de vlinderstruik in de tuin, een koel glas rosé op de terrastafel…..

Weet u het nog, jezelf voornemen zo nu en dan dit gevoel bewust op te roepen wanneer we weer in de hectiek van alle dag stappen na de zomervakantie? Ik wel, zowel de rust en ruimte die ik tijdens die gouden zomerse momenten voelde als ook weer die energie die boven borrelt wanneer ik denk aan de taken die weer op ons liggen te wachten. Het komende kwartaal nemen we als bestuur van de Ondernemers Vereniging De Driehoek het initiatief actief de samenwerking met de andere netwerkorganisaties op te zoeken. Samen willen wij met u op zoek naar de raakvlakken die er zijn op het gebied van de gezamenlijke activiteiten. Hoe kunnen we elkaar versterken in de netwerkbijeenkomsten die we afzonderlijk van elkaar organiseren? Zodat netwerkactiviteiten gezamenlijk kunnen worden georganiseerd, om onze volle agenda’s minder onder druk te laten staan. En om ons input te leveren voor het behartigen van de belangen van geheel ondernemend Dronten. Een voorbeeld hiervan zou de verkiezing van de onderneming van het jaar kunnen zijn.
Gaat het dit jaar lukken in ondernemend Dronten een Onderneming van het jaar 2016 te kiezen? En gaat de OvhJ dit jaar komen vanuit de gehele achterban die wij als belangenbehartigers vertegenwoordigen. Het zou toch heel gaaf zijn de titel met trots een jaar te kunnen vertegenwoordigen, voor informatie raadpleeg de site van de ovdd.

In een snelkookpan sessie waarvoor binnenkort de uitnodiging zal uitgaan worden de actieve netwerk organisaties die actief zijn binnen de gemeente grenzen uitgenodigd. Wilt u hier ook bij zijn, meldt u zich dan vooral aan via het secretariaat van de OVDD. Angela Merkel deed een prachtige uitspraak het afgelopen jaar, ‘Wir schaffen das’, we krijgen het voor elkaar. Natuurlijk kunnen wij dat voor elkaar krijgen in Dronten, samen zetten we de schouders eronder en gaan we ervoor. Dat gaat niet vanzelf, daar hebben we u allen als ondernemers heel hard voor nodig. Een aantal van u als senior ondernemers, dat zit ‘m niet in de leeftijd maar juist in de ervaring en expertise vanuit uw ondernemerschap, zet zich in voor het ‘Ondernemers. Dronten’. Eens per week op woensdagavond en maandelijks op de vrijdagochtend na de netwerkbijeenkomst van Open Coffee in de Meerpaal. Als ervaren ondernemer wilt u uw collega ondernemer wegwijs maken en uw ervaringen delen in het oerwoud en soms moeras aan regels die je als ondernemer tegenkomt in het ondernemen. Wellicht heeft u zelf ideeën of suggesties voor deze ontmoetingssessies, u bent van harte welkom op het serviceplein van de Meerpaal.

Als bestuurders behartigen we uw belangen in ondernemend Dronten, input vanuit onze achterban is dan ook essentieel. Vanuit het bestuur hopen we u de komende maanden te ontmoeten tijdens een van de bijeenkomsten. Namens de bestuurstafel wens ik u succesvolle, inspirerende en vooral ondernemende maanden toe.

Hester

Reageren? hester@ovdd.nl